Välkommen till aquilastronomy.com

Alla personer har sina egna intresseområden. Vissa har valt att lägga ner mycket tid på sitt intresse medan andra kanske precis upptäckt att de har ett intresse för ett visst ämne. Astronomi är något som många personer är intresserade av trots att inte alla hör talas om det lika mycket som andra ämnen. På den här sidan finns det information om just astronomi för alla som vill veta mer eller lära sig på vilket sätt det går att utforska mer om ämnet.

Vad är astronomi?

Kort förklarat kan man säga att astronomi är vetenskapen om universum och himlakropparna. Det innebär att det är en vetenskap som är väldigt bred med tanke på att det omfattar allting som befinner sig utanför jorden. Det dröjde dock fram till 1600-talet för astronomi att utvecklas till en modern vetenskap, det var i samband med att teleskopet uppfanns. Mer om vad astronomi innebär finns att läsa om på den här bloggen. Så du är välkommen hit och förhoppningsvis hittar du den information du är intresserad av.

Vad mer du kan läsa om här

Eftersom det är ett så brett ämne letar du kanske efter en viss del. Skulle du vilja läsa mer om stjärnhimlen eller vilken sorts utrustning du kan behöva, vare sig det gäller fotografering eller teleskop, kan du göra det här. Kort sagt finns det blandad information om flera områden inom astronomi. Det finns till och med specifika grupper som sysslar med olika aktiviteter inom ämnet, vilket kan vara intressant att läsa mer om. En av de populärare delarna inom astronomi är stjärnhimlen. De flesta har en idé om vad det är men skulle du vilja ta en närmare titt kan du hitta lite information här. En sak som kan vara bra att veta är att det mesta av informationen i första hand riktar sig till nybörjare.